Monday, 24 September 2012

23rd SEPT Datang Lagi!!.. Tua lagi Setahun derr..

Nilaa anak saya Farrah.. Baekk punyer GORENGGG tu.. :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua. Alhamdulillah pada tanggal 23rd September semalam bertambah lagi umurku. Pejam celik, pejam celik cepat betul masa berlalu kan. Begitulah perjalanan hidup kita. Bukan senang nak senang dan bukan juga mudah untuk menghadapi kehidupan sehari hari ni. Kadang kadang di atas, kadang di bawah dan kadang kadang kat mana pon tak taulah. hehehh.. Apa pun, syukur ke hadrat Illahi aku masih disini walau macam macam dugaan dan ujian dihadapi.




Dah tetua ni besday ker tak pon sama jer, cuma dah petang jer baru teringat nak buat kek ceklat. Bukannya apa, sebenarnya tekak ni memang tengah teringin sesangat nak makan. Lately ni ramai betul geng geng dapur dok mengepos Kek Cekelat. Tak tahan dah memandang. Anak dara tu pon dah banyak kali nyebut nak makan. Saya pun buat jerlah takat kek ceklat koboi tu jer. Sedaplah pulak jadinya. Resepi tu saya geder gederkan dari pengalaman saya membuat kek cokelat dari dulu. Anak pon cakap sedap. Insyaallah nanti bebila saya kongsikan resepinya.




Actually seronok jugak, walaupun ala ala koboi jer.. Tidak di Restoren mewah atau di Hotel 5 bintang, hanya dirumah kami bertiga jer. The best thing Farrah mainkan guitar untuk saya.. Wahhh.. kemain punya gorengg yerr.. hehee.. Tak sangka pulak, ada munyikk laa.. Boleh tahan jugaklaa.. sedap jer bunyinyer lalu kat telinga ni. Touching, touching.. Thank you my darling.. Ibu luv u so much. muahhhhh..


Lalang nilaa yang Farrah tak bagi buang tuu.. 'ART' kata dia..


Cerita kek Cekelat tu lagi satu hal. Farrah suruh buat kek Cekelat yang 'SELEKEH'.. hehehh.. memang itulah dia.. Apa pun yang selekeh, semak dan serabut dia kata cantek. Tu laa 'ART' katanya. Sampai baru ni lalang kat tepi umah tu pon dia cakap, "Takyah potong lalang tu bu, cantekkk.. Nanti ibu amik gambar makanan ibu kat situ".. hmmm.. terbaek anakku. Apa lagi? bukan susah kowt nak buat cake 'SELEKEH' kann.. Kalau nak buat cake yang lelawa tu memanglah susah. Sampaikan pinggan yang comot tu pun dia tak bagi saya lap.. "Biar ibu, biar.. cantek tu nanti dalam gambar".. adehhh.. tak taulaa nak cakap.. nengok jerlah ni.. Cantek ker??




Tengaharinya saya masak Mee Rebus Utara style Mak saya. Agak lama jugak saya tak buat tu. Kebetulan arini semua ada rumah, adalaa mood sikit nak masak. Saya dan keluarga memang suka sangat makan Mee Rebus cenggini. Setakat ni saya belum jumpa mee rebus yang sebegini rasanya di mana mana. Tu yang kalau nak makan, terpaksalah buat sendiri. Insyaallah, nanti bebila saya masukkan juga resepinya. Layan laa dulu gambar Mee Rebus dalam mangkuk Farrah ni yer.. ;P




Okaylah.. Akhir sekali saya ingin mengucapkan TERIMA KASIH banyak banyak dan tak terhingga pada semua teman teman dan juga sanak saudara atas semua birthday wishes dan doa yang terbaik buat saya. Ameenn.. Itulah hadiah yang sangat berharga bagi saya. Maaf juga kalau ada yang saya tak sempat membalasnya. Tenet kat area saya ni, punyalaa tenat sekarang ni. Nak bukak satu noti pun naik lolap saya nunggu dia loading.. loading.. loading. Apa apa pun, Sayang anda semua sangat sangat.. Take care and Have a nice day.. Babai.. :)






12 comments:

Mamasya said...

Happy bday Sheila.moga dikurniakan Allah dg kesejahteraan dan kebahgiaan sekeluarga. nengok kek colat tu...yummmynya. mee rebus tupun nampak enak sekali.

Rohah said...

selamat hari lahir kka, semoga diberkati Allah...kejap je kan usia kita bertambah setahun sdemi setahun...

sh33da said...

Happy Belated Birthday Shiela..semoga dikurniakan kesihatan yg baik tuk terus berblog, dipanjangkan akal tuk mencuba resepi2 yg baru, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur..semoga sentiasa berbahagia disamping keluarga tersayang..

mama sara nur said...

assalam k.sheila
happy besday to you
eh eh lewat 2 hari dari en suami saya he he
dpt sepotong pun ok ni kek coklat tu...sedappppnya

Kniedaz said...

happy belated birthday
sungguh coklat kek coklat tu dan nampak lembab n yummy ... mesti sedap.. ^_^
Jangan lupa pos resepi ya

rahel said...

Selamat hari jadi Sheila....semoga sentiasa sihat dan ceria bersama keluarga tercinta..
Jangan lupa post cepat2 resepi kek coklat mu itew..gue tunggu ni...

Qasey Honey said...

hppy besday kak Sheila...semoga pjg umo n dumrahkan rezki...semoga berbahagia disamping keluarga tercinta...

sedap tgk kek coklat n mee rebus tu..jgn lmbt tau buh resepinye tu..hehe

ibundo said...

happy birthday shiela. Bundo doakan semua yang terbaek untuk shiela.
mm.. kek coklat tu selekeh pun nampaklah sodap sangat. Memang anak dara tu punya jiwa seni hiii..

Shiela said...

Terima kasih atas ucapan dan doa kalian, Mamasya, Rohah, Sh33da n mama sara nur. Ameen..

Shiela said...

Terima kasih juga Kniedaz n Rahel.. resepi choc moist cake tu daya dh masuk pada latest N3 yer.. :-)

Shiela said...

Qaseh Honey : Ameen.. tq for the wish too.. resepi choc moist cake tu akk dh masukkan yer sayang.. mee rebus nanti yer sayang..

Shiela said...

Bundoku.. ameen ameen ya rabbil aalaminn.. terima kasih sgt sgt..

saya rasa pun camtu gak bundo.. mmg jiwa seni tu ada dlm diri anak saya sorang tu.