Wednesday, 24 April 2013

TEMPAHAN SUPER MOIST FRUIT CAKE, RV CHEESE BROWNIES & BAKED MACARONI



Assalamualaikummmmm.. Salam Sejahtera juga buat semua.. Rindunya kat sini.. Lama jugak saya tak sempat nak bersiaran kat sini kann.. Cuma sesekali dapat intai intai manja jer. Saya sibuk betul dengan tempahan yang diterima dari teman teman. Setelah sekian lama merehatkan diri dari menerima tempahan saya bergiat kembali secara kecil kecilan semampu saya. Agaknya dah sebati dengan jiwa ni yang memang telah diexpose dengan dunia miaga makanan dari kecik lagi. Saya terima seadanya.. Mungkin ada hikmah dan barokahnya.. Insyaallah..




Masa pun banyak gak terluang sekarang since Farrah duk hostel. Daripada duduk kesunyian sorang diri tu rasanya baiklah saya isi dengan sesuatu yang berfaedah kann.. Tempahan yang paling hangat sekarang adalah Super Moist Fruits Cakes. Alhamdulillah walaupun taklah banyak sangat tetapi setakat ni memang tak putuslah tempahan yang saya terima. Syukurrr jugak.. Seronok bila dapat menabung hasil duit titik peluh sendiri. 




Selain tu ada juga menerima tempahan Red Velvet Brownies dan Macaroni Bakar.  Kalau ada yang berminat nak order bolehlah pm pada saya. Harga agak berpatutan dengan bahan yang bermutu dan berqualiti tinggi. Saya buat sama macam buat untuk makan sendiri. Saya maukan pelanggan rasa berpuas hati dengan rasanya. Setakat ini saya hanya mengambil tempahan bagi kengkawan sekitar Shah Alam jer. Bagi yang di luar kawasan saya belum berani nak pos dan juga tak punya masa untuk keluar menguruskan urusan post. Semua saya buat sengsorang hingga tak terkejor kengkadang rasanya. Kalau ada yang nak mencuba juga bolehlah selak selak laman blog saya ini. Semua resepi saya dah lama kongsi. 




Kotak kotak yang cantik dan kiut miut juga saya sediakan jika ada yang ingin menjadikan sebagai hadiah/gift atau hantaran. Harga tambahan dikenakan mengikut saiz dan quality kotak.




Note : Boleh PM saya  DI SINI jika berminat untuk membuat tempahan.. :)




16 comments:

Rohah said...

semoga terus maju kak..

norzila said...

bestnye..sedap la hasil tgn akak..best of luck

Sury Abil said...

Masyukkk kak...semoga terus suksess dlm homemade bisnesss ni ya.:-)

rahel said...

Wah...hebat la u geng...semoga semakin maju bisnesnya...cantik2 kotak tu...

Anonymous said...

respi yg hebat2..semoge sukses kak..

zila norazila said...

Akk shiela smoga brtmbah suksess tau..akk mmg pndai seba serbi tau..suka..

Amie said...

Assalamualaikum Sheila cayangggg... seronok mengikuti perkembangan Sheila sekarang, nampaknya bisnes makin menjadi... harap terus maju, jangan lupa rehat & jaga kesihatan ye darling....!

mama sara nur said...

assalam k.sheila
alhamdulillah , semoga lebih sukses
nampak sgt sedap fruit kek tu

Anonymous said...

kak... really suprised jumpe akak kat city bakers kota damansara tadi... tp malu nak tegur... really admire your blog kak... x sangka dpt jumpe orgnye...
sya siap tunjuk my friend akak nye blog.. hehehee...

tdi memborong utk buat moist fruit cake ke kak??

Nadz Nazharzan said...

Semoga Allah permudahkn lg rezeki utk kak Shiela.. Berniaga sambil berkongsi resepi...Allah saja yg dpt membalasnya..

Shiela said...

Ameennn.. Terima kasih semua.. :)

Anony : kenapa tak tegur akak? lenkali tegur jer.. :)

Qasey Honey said...

semuanya mnarik..byk dh tempahan akak skrg yer..semoga akn lebih byk lg tempahan yg akak terima..mesti cutemer puashti..

Anonymous said...

tgk gambar2x yg kak shiela upload, kenyang sbb menelan air liur.. hahaha

Syuhairah Anuar said...

kak shiela,
nak tanya la. kalau macam pakai loyang biasa kan, macam mana nak keluarkan kek tue kalau kita da letak cream cheese ats tue. takut rosak pulak.huhu

lifeislikethat said...

satu ilmu kita kongsi...beberapa ilmu akan Allah tambahkan..Wallahualam.

Jamaliah Ibrahim said...

Love this blog❤️